Montering af døre og vinduer i Ishøj

Arkivfoto: Yderdøre i træ/alu fra JVK Vinduer.

I første omgang skulle de egentlig kun have udskiftet vinduerne på havesiden, da de var gamle og slidte, men da de så, at JVK.dk havde en kampagne, hvor man fik monteringen i rabat, besluttede de sig for at udskifte alt hele vejen rundt – alle de andre vinduer og døre var også gamle og slidte og kunne derfor ligeledes trænge til en udskiftning, fortæller Betina om deres beslutning om udskiftning af vinduer og valg af JVK som leverandør.

Hun fortæller, at de egentlig havde besluttet sig på forhånd for, hvilken slags vinduer og døre, de ville have; det skulle ligne de andre, som de i forvejen havde, men da de dog kom i tvivl om deres valg, rådførte de sig ved JVK. I starten ville de have tre-lags energivinduer med udluftningsventiler i vindueskarmene, men her blev de rådgivet om, at udluftningsventilerne ville udligne trelagsvinduernes virkning, hvorfor de i stedet valgte tolagsvinduer med disse udluftningsventiler. Hermed kunne de udlufte uden at lade meget varme slippe ud.

De valgte også et vinduesparti med tre vinduer ved siden af hinanden, hvor et mindre vindue ligger oven på disse, således at de igen let kan udlufte uden at miste meget varme imens. Deres gamle terrassedør havde en rude i den øverste halvdel og en fyldning forneden, men nu ville de have, at terrassedørens vindue skulle gå hele vejen ned til gulvet, så den nu ligner et vindue som de andre. Dette hjælper med til, at rummet bliver lysere og føles større, fortæller hun.

De fik også monteret et stort vinduesparti, som har en rude øverst og en fyldning nederst: "Vi valgte en fyldning nederst, da vi har en radiator op mod vinduet, hvorfor det jo ville være pænest med en pæn fyldning der," tilføjer Betina og fortsætter: "Den største ændring, vi lavede ved vores udskiftning, var døren ud til bryggerset. Før var det bare en normal dør, som var gammel og slidt, men vi har set nogen have en halvdør, og det syntes vi, var meget smart, for så kunne man jo åbne den øverste halvdel og udlufte, når man eksempelvis vasker tøj, eller bare udlufte om sommeren, uden at man åbner helt op. Jeg har altid syntes, at en halvdør er smart og ikke mindst flot.”

Betina fortæller om valget af forskellige farver indvendigt og udvendigt på de nye vinduer: ”Da vi bor i rækkehus, skal vi have sorte vinduer udvendigt, men ved de gamle vinduer havde jeg malet dem hvide indvendigt, da det hjælper med at lysne op i rummet; malearbejdet blev dog ikke lige flot overalt,” fortæller hun og fortsætter med, at de derfor er glade for, at man kunne vælge forskellige farver indvendigt, så de nu har den sorte farve udvendigt men en pæn hvid farve indvendigt.

Selve monteringen tog omkring tre dage, hvor den sidste dag blev brugt til lidt finpudsning og montering af de sidste vindueskarme – ”så de har arbejdet hurtigt og har gjort det helt udmærket,” fortæller hun. ”Udover at de er meget pænere at se på nu, kan vi klart mærke, at indeklimaet er meget bedre nu. Vi turde ikke åbne de gamle vinduer, da de var så gamle og slidte, at vi frygtede de ville gå i stykker af det, men nu kan vi jo åbne og lufte ud overalt i alle rum.

”Montørerne var rigtig gode til deres arbejde, og de hjalp os med alle de overvejelser og spørgsmål, vi havde, og så ryddede de selvfølgelig pænt op efter sig, da de var færdige. De har gjort det rigtig flot,” indskyder Betinas mand omkring det endelige resultat, og afslutter med, at de er meget tilfredse med deres nye flotte vinduer og døre, og at de glæder sig til at kunne udlufte i hele huset uden at frygte, at vinduerne går i stykker, som de ellers gjorde ved de gamle vinduer.

Om projektet

  • Opgavetype: Montering af døre og vinduer
  • Udført: September 2016
  • Sted: 2635 Ishøj